Симеон Германов

Симеон Германов (познат и като дедо Мони) свири на китара, понякога пее, а най-често се занимава със странични и по-малко видни неща.

Макар че регулярно хвърля думи като каменарски взрив, предпочита да чете хубави книги, различни от тези на Паулу Коелю и ко.

За него телевизията е единствено средство за половин час хилеж в компанията на Ал Бънди и семейство.

Софиянец. Образованието му е филологическо, практиката – по-прозаична.

Автор на музиката в авторския проект DUBOTUR, на филми от каталога на Файв Стар Медиа, китарист на вокалната група Бабас&Дядос, соло изпълнител на свободна практика по улици, кръчми, зали и стадиони с репертоар от музиката на 30-те години до антимузиката на грайндкор групите.

Хобита няма, тъй като е прекалено зает със себе си.

Обича „Бийтълс”, хумора, Черното море, чешката бира и естествения цвят на женските коси. Обича рока изобщо, музиката в някаква степен, театъра като зрител и киното на Големите като малък.

Предпочита колите с повече от две врати, стария хеви метъл, романтичния футбол и честните отношения.

Не понася крайности както в политиката, така и в семейното планиране.

Вярващ. Грешен. Нудист. Нотно неграмотен. Козметично неощетен. Плешив. Пацифист. Непушач. Застъпник за активното образование и дългата памет. От „Левски”, София. Добър приятел. Обикновено.

Композитор на музиката за "София – историята на Европа", "Батак – долина на светци", "Бялата приказка на Черно море", "Асеновград – Небесния Йерусалим", "Сапарева баня – началото на началото", "Етрополе – легенди за величие", "Стара Загора – свидетел на историята"."Перник - една неочаквана спирка", "Ямбол - градът на живата магия", "Враца - на път до края"

https://www.facebook.com/Simeon.Germanov

Филми