Плевен- вълни по равнината

Плевен е място с много паметници, които напомнят за борбата за свобода. Град, който е променил историята на света. Точно на тази територия се решава съдбата на Европа.

Плевен е място с много паметници, които напомнят за борбата за свобода. Град, който е променил историята на света. Точно на тази територия се решава съдбата на Европа. В Плевен се водят кървави битки, които влизат в учебниците по история. Много значими исторически фигури са минали през града, дори самият император Александър Втори, кеото е изключително рядко събитие в световен мащаб. Войници от различни националности със своите бляскави униформи участват в Руско-турската война, която освобождава България от османско владичество и се създава Третата българска държава.
Интересни факти относно древноримския град Улпия Ескус също са представени във филма “Плевен- Вълни по равнината”. Това е най-големият римски град на територията на днешна България.
В древността мистичната напитка- виното се е използвала за ритуални цели, а регионът около град Плевен е един от най-благоприятните за винарство и лозарство.
Град на Мъртвата долина, град на вода и зеленина. Градът е Плевен.

Продуцент
Режисьор
Изпълнителен продуцент
Сценарист
Асистент оператор